Predstavnici Udruženja građana “Budućnost” danas su započeli podjelu humanitarnih paketa za korisnike centara za socijalni rad iz Modriče i Vukosavlja, kao i Opštinske organizacije Crvenog krsta iz Modriče.

Pomoć se ogleda u vidu obezbjeđenja osnovnih higijensko prehrambenih namirnica, a u okviru projekta “Socio-ekonomske intervencije za umanjenje štetnih posljedica uzrokovanih pojavom virusa Covid-19 u Modriči i Vukosavlju” (CONEX), koji se provodi u saradnji sa CARE international u BiH, uz podršku Austrijske razvojne saradnje.

Danas smo započeli podjelu paketa starim i iznemoglim osobama, licima sa invaliditetom, kao i drugim osobama koje su pogodjene pandemijom Covid-19. Ovu akciju smo proveli uz pomoć predstavnika centara za socijalni rad iz Modriče i Vukosavlja, te Opštinske organizacije Crveni krst iz Modriče koji su nam dostavili podatke osoba kojima je pomoc potrebna i odveli nas na njihove adrese. Smatramo da je ovakav vid podrške zaista neophodan naročito kada je uz pandemiju zavladao period opštih poskupljenja“, rekla je Ana Cvijanović, koordinatorka projekta.

Akcija dodjele paketa se nastavlja narednih dana i u drugom ciklusu biće uručen ukupno 121 paket.