ENGLISH below

Zahvaljujući humanosti volontera, ali i velikog broja građana Modriče, Udruženje građana „Budućnost“ danas je prikupilo 326,50 KM za liječenje petnaestogodišnje Nine Bližnjaković iz Doboja, koja boluje od težeg oblika leukemije.

Inicijativa za prikupljanje pomoći došla je od djece volontera UG „Budućnost“ .

„Moja drugarica Ivana, inače Ninina prijateljica, mi je predložila da organizujemo akciju za prikupljanje novca i zahvaljujući UG „Budućnost“ mi smo tu ideju danas uspješno realizovali. Ovo je prvi put da učestvujem u ovako humanoj akciji i srećna sam što se veliki broj ljudi odazvao, ali i što ćemo ovim iznosom pomoći Ninino liječenje“, rekla je volonterka UG „Budućnost“, Marija Bajić.

Pored Marije, u ovoj humanoj akciji učestvovali su i: Anđelko Stević, Ivana Mićić, Andrea Mišanović, Ruža Mandić, Vanja i Saška Grašarević, Anđela Lazić i Dragana Petrović.

Akciju je pohvalila i psihologinja UG „Budućnost“, Branka Stojanović, koja je rekla da je zadovoljna odzivom građana.

„Nažalost, sve je veći broj osoba kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje i baš zbog toga sam ponosna što smo uspjeli da prikupimo ovaj iznos. Hvala našim sugrađanima koji su donirali novac i sve pohvale našim volonterima koji su sve ovo osmislili“, rekla je Stojanovićeva.

Novac će na račun Nine Bližnjaković biti uplaćen u ponedjeljak. Hvala svima koji su pomogli i nadamo se da će ovaj naš mali doprinos koliko-toliko pomoći.

Podsjećamo, petnaestogodišnjoj Nini Bližnjaković iz Doboja je dijagnostifikovana leukemija, teži oblik – C920 Leucaemia myeloides acuta i za njeno liječenje neophodna su velika novčana sredstva. Nina se trenutno nalazi na liječenju u Beogradu i priprema se za odlazak u inostranstvo. 

_______________________________________________________________________________________________________

Thanks to the humanity of the volunteers and a large number of citizens of Modrica, the Citizens Association “Buducnost” today collected 326.50 BAM for the treatment of fifteen-year-old Nina Bližnjaković from Doboj, who has a severe form of leukemia.

The initiative for collecting assistance came from the children volunteers of the Citizens Association “Buducnost” .

“My friend Ivan, also Nina's friend, suggested that we organize a fundraising campaign and thanks to “Buducnost” we successfully realized this idea today. This is the first time that I participate in this humane action and I am happy that people have responded, but also what will help Nina's treatment with this amount, “said volunteer, Marija Bajić.

In addition to Marija, in this human action, also participated: Anđelko Stević, Ivana Mićić, Andrea Mišanović, Ruža Mandić, Vanja and Saška Grašarević, Anđela Lazić and Dragana Petrović.

The campaign was praised by our psychologist Branka Stojanović, who said she was satisfied with the citizens’ response.

“Unfortunately, there is an increasing number of people who need financial assistance for treatment, and that is why I am proud to have been able to collect this amount. Thanks to our fellow citizens who donated money and compliments to our volunteers who created all of this, “said Stojanovic.

The money will be paid on Monday to Nina Bližnjaković's account. Thanks to everyone who helped, and we hope that this little contribution will help us a lot.