Predstavnici Udruženja građana “Budućnost” su tokom prethodnih dana obišli žene iz socijalno ugroženih kategorija: nezaposlene, starije i žene lošeg imovinskog stanja, kao i žene žrtve nasilja i tom prilikom im uručili pakete pomoći, kako bi im makar malo olakšali život u vrijeme situacije izazvane virusom COVID-19.

Sredstva za kupovinu hrane i higijenskih potrepština za korisnice UG “Budućnost” obezbjeđena su zahvaljujući našim prijateljicama iz Fondacije “Lara” Bijeljina, po projektu “Podrška radu RING mreže” koji finansijski podržava OAK Fondacija iz Švajcarske. Riječ je o sredstvima iz interventnog fonda mreže RING.

“UG “Budućnost” je sve svoje resurse stavilo na raspolaganje našim korisnicama, kako bismo im pomogli u vrijeme kada se čak i oni koji nemaju problema u životu, ne snalaze najbolje. Iako smo u prvim danima kretanje zaposlenih, u smislu terenskih posjeta, sveli na minimum, našim korisnicima smo bili dostupni za sve vrste savjetovanja i pomoći, a posljednje dvije sedmice se trudimo da im olakšamo i kupovinu namirnica, jer su mnoge osobe ostale bez finansijskih sredstava i teško se nose sa cijelom situacijom. Sigurna kuća je sve vrijeme radila neometano, tako da se i zbrinjavanje, psihološka i pravna pomoć nije prestajala pružati onima koje su se u vrijeme virusa zadesile u njoj. Zahvalne smo za svaki vid pomoći upućen našim korisnicama, jer i naše malo, njima znači mnogo”, saopšteno je iz UG “Budućnost”.

U ime UG “Budućnost”, ali i naših korisnica, još jednom se zahvaljujemo našim prijateljicama iz Fondacije “Lara” iz Bijeljine koji su nam, zajedno sa donatorima, omogućili sredstva za kupovinu hrane i higijenskih potrepština.