Udruženje građana „Budućnost“ od 1996. godine do danas radi na zaštiti i promociji prava marginalizovanih grupa, a naročito žena i djece žrtava nasilja, a odnedavno svoj rad posvetilo je i ženama sa invaliditetom. Upravo iz tog razloga, u četvrtak je u prostorijama udruženja organizovano prvo druženje žena sa invaliditetom iz Modriče i razgovor o preprekama sa kojima se suočavaju, rješenjima i budućim zajedničkim aktivnostima.

Na samom početku istaknut je problem nepostojanja udruženja koje okuplja žene sa invaliditetom u pomenutoj lokalnoj zajednici, ali je naglašena i velika i želja za osnivanjem istog. S obzirom da je prvom sastanku prisustvovalo pet žena sa invaliditetom, dogovorno je da u narednom periodu svi zajedno daju sve od sebe, kako bi se došlo do što većeg broja žena, koje bi se pozvale na ova druženja.

Velika većina učesnica rekla je da je ovo prvi put da ih je neko pozvao i pitao za probleme, te su naglasile koliko je važno raditi na podizanju svijesti javnosti o problematici sa kojom se neke od njih svakodnevno suočavaju.

„Udruženje građana „Budućnost“ sredinom juna je potpisalo Sporazum o saradnji sa Udruženjem žena sa invaliditetom „Nika“ iz Banjaluke kroz koji je definisana dalja saradnja, a sve u cilju uključivanja žena sa invaliditetom u aktivnosti u lokalnoj zajednici, kao i razbijanja stereotipa kada je u pitanju ova problematika. Kako smo im već naglasili na prvom sastanku,  naša vrata su im otvorena i drago nam je ako možemo pomoći kako bi se podigla svijest o ovoj problematici “, rekla je Jelena Mišić, direktorica UG „Budućnost“.

Sljedeće druženje zakazano je za ponedjeljak 2. septembar 2019. godine i ovim putem pozivamo sve zainteresovane žene iz Modriče i okoline, koje imaju određenu vrstu invaliditeta da nam se pridruže i da zajedno pokušamo da učinimo neke promjene.

Više informacija možete dobiti na broj telefona 053/820-701