Danas je u prostorijama Udruženja građana “Budućnost” održan okrugli sto na kojem su učestvovali predstavnici radne grupe za izradu Nacrta Lokalnog akcionog plana za djecu opštine Modriča (LAP) koji su pozdravili informaciju da će se Nacrt LAP-a naći na januarskoj sjednici SO-e Modriča. 
 
Ova informacija  je dostavljena iz Opštine Modriča, pri čemu je naglašeno da će podaci iz LAP-a biti usklađeni sa novom kalendarskom godinom, pri čemu će i cjelokupan plan biti pomjeren na period 2017. – 2021.godina.
 
Sastanak je organizovan u UG “Budućnost”, čiji predstavnici su i članovi ove radne grupe. Učesnicima okruglog stola su, između ostalog, prezentovani podaci dobijeni Analizom izdvajanja za djecu na opštini Modriča, kao i Vodič za monitoring lokalnih akcionih planova za djecu.
 
 
Jedna od ključnih tema ovog okruglog stola, osim usvajanja  LAP, bila je bezbjednost djece u saboraćaju, pri čemu su članovi radne grupe ispred Policijske stanice Modriča, obećali da će u narednom periodu maksimalno raditi na povećanju bezbjednosti djece u saobraćaju.
 
Takođe, ovo je bila prilika da se prezentuje i dio aktivnosti  u okviru kampanje za veću vidljivost djece u budžetu, koju su provela djeca opštine Modriča, a u skladu sa aktivnostima organizacija koje takođe provode isti projekat: “Zdravo da ste” Banja luka, “Naša djeca” Sarajevo, “Naša djeca” Zenica.