Udruženje građana „Budućnost“ je zahvaljujući projektu „Unapređenje socijalnih usluga, kroz jačanje NVO u BiH“ koji implementira CARE international, uz finansijsku podršku Vlade Češke Republike, dobilo sredstva za kupovinu novog namještaja u prostorijama Sigurne kuće, čime se nastavlja konkretna podrška u pomenutom projektu.

Zahvaljujući njima, kupili smo novu garnituru za sjednje, četiri kreveta sa madracima, sto i stolice za sastanke, te radni sto za računar. CARE International sarađuje sa UG „Budućnost“ od početka 2018. godine i do danas smo imali nekoliko vrijednih donacija poput promjene stolarije u Sigurnoj kući ili kupovine nove peći za grijanje. Takođe, pored donacija, predstavnici UG „Budućnost“ bili su učesnici veoma važnih studijskih posjeta poput one u Češkoj kada smo ostvarili saradnju sa Sigurnom kućom u Pragu, velikog broja treninga kao nedavno održanog treninga o komuniciranju putem društvenih mreža, ali su uložili i u izgradnju kapaciteta našeg osoblja angažujući Konsultantske kuće za pomoć u izradi određenih strateških dokumenata. 

 „Veoma smo ponosni što nas je jedna takva organizacija kao što je CARE International prepoznala kao partnera, organizaciju koja ima dovoljno kapaciteta za implementaciju projekta. Ovom prilikom želimo da im se zahvalimo i nadamo se da ćemo ovako dobru saradnju imati i u narednom periodu“, rekla je Jelena Mišić, direktorica UG „Budućnost“.

[related_posts_by_tax]