Predstavnice Aktiva žena Socijalističke partije Republike Srpske posjetile su danas Sigurnu kuću u Modriči i uručile prigodne poklone.

One su takođe obišle i prostorije Udruženja građana „Budućnost“ gdje su razgovarale sa direktoricom Udruženja, Gordanom Vidović o stanju u Sigurnim kućama, ali i o mnogim drugim srodnim temama.

„S obzirom da u Republici Srpskoj postoje samo tri Sigurne kuće i to u Bijeljini, Banjaluci i Modriči, mi smo odlučile da obiđemo sve tri Sigurne kuće i svima uručimo poklone“, rekla je Branislava Dević, predsjednica Aktiva žena Socijalističke partije Doboj i potpredsjednica Aktiva žena Socijalističke partije Republike Srpske.

Direktorica Udruženja „Budućnost“, Gordana Vidović zahvalila se Aktivu žena Socijalističke partije na dolasku i na pomoći koja im je uručena.

„Ja bih prije svega pohvalila ovaj gest Socijalističke partije, jer je ovo jedna divna prilika da one, u okviru 16 dana aktivizma, vide, između ostalog, i u kakvim uslovima rade Sigurne kuće, ne samo naša u Modriči, već i ostale dvije u Banjaluci i Bijeljini. Njihovo prisustvo danas je jako značajno sa aspekta eventualnih prijedloga koje budemo zajedno dogovorile. S  obzirom da je ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović članica Socijalističke partije možemo očekivati i da se određeni prijedlozi ili problemi direktno kandiduju Ministarstvu“, rekla je Gordana Vidović.