Predstavnici kompanije „Violeta“ su, povodom Međunarodnog dana žena, uručili vrijednu donaciju namjenjenu ženama smještenim u sigurnoj kući u Modriči.

„Zadnjih godina Međunarodni dan žena u „Violeti“ bio je obilježen prigodnim poklonima i tradicionalnom večerom za sve pripadnice ljepšeg pola. Ove godine zaposlene u „Violeti“ odlučile su da se odreknu poklona i večere, te da će biti humane. Udružile su se i žele pokazati solidarnost prema onim ženama kojima je pomoć zaista potrebna. Novac koji je kompanija namijenila za njih, donirat će se Sigurnim kućama u BiH, te udruženjimaa koje pružaju pomoć ženama koje su žrtve nasilja pod motom „Violeta žene ženama“, saopšteno je iz ove kompanije.

Predstavnici UG „Budućnost“ se ovim putem zahvaljuju na ovoj vrijednoj donaciji koja će ženama u sigurnoj kući svakako biti od velike koristi.

„Ovo je zaista divan gest vrijedan svake pohvale i došao je nekako simbolično na Dan žena. Ovo nije prvi put da kompanija „Violeta“ misli na žene smještene u sigurnoj kući i time samo pokazuju svoju empatiju, ali i činjenicu da su društveno-odgovorna kompanija. Još jednom veliko hvala na donaciji“, rekli su iz UG „Budućnost“.

Kompanija „Violeta“, sigurnoj kući u Modriči donirala je toalet papir, vlažne maramice, higijenske uloške, deterdžent, tečni sapun, omekšivač…