Udruženje građana „Budućnost“ privodi kraju podjelu mašina, plastenika i sadnica kandidatima koji su imali najveći broj bodova u programu revitalizacije privrednih aktivnosti u projektu „Uspostavljenjem održivih mehanizama saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i opravka zajednica pogođenih poplavama“, finansiranog od strane Evropske unije.

 Materijalnu pomoć dobilo je ukupno 38 korisnika/ca, od toga 23 žene (61%) i 15 muškaraca (39%). Ukupna raspoloživa sredstva za ovu aktivnost iznose 75.000 evra.

 

„Komisija za ocjenu prijava po Javnom pozivu za izražavanje interesa za revitalizaciju privrednih aktivnosti je u avgustu mjesecu, na osnovu utvrđenih kriterijuma, izvršila  procjenu i odabrala 30 korisnika/ca iz opština učesnica u projektu, Šamac, Vukosavlje i Domaljevac-Šamac, po utvrđenoj rang listi. U drugom krugu, nakon što je utvrđeno da je preostalo sredstava, još osam korisnika/ca  je dobilo materijalnu pomoć, nakon čega je uslijedio izbor najpovoljnijeg ponuđača, te dostava mašina, plastenika i sadnica. Plastenici su stigli još prije mjesec dana, dok se malo duže čekalo na mašine. Ipak, drago nam je da možemo reći da smo veoma blizu kraja. Preostalo je još da stigne dio sadnica i nekoliko mašina, za šta imamo potvrdu da će se desiti veoma brzo“, rekla je Gordana Vidović, direktorica UG „Budućnost“ .

Podsjećamo, Udruženje građana „Budućnost“ je u junu raspisalo Javni poziv za učešće u programu revitalizacije privrednih aktivnosti za dodjelu materijalne pomoći građanima tri opštine: Šamac, Vukosavlje i Domaljevac-Šamac. Nakon što su odabrani kandidati koji su ispunjavali sve zadate uslove, uslijedila je trodnevna obuka za pisanje biznis planova, a ubrzo nakon toga je objavljena i konačna lista korisnika materijalne pomoći po pomenutom Javnom pozivu, te podjela plastenika, mašina i sadnica.