Nakon seta treninga o digitalnom marketingu, CARE International Balkans nastavio je da radi na osnaživanju zaposlenih u sedam organizacija civilnog društva, među kojima je i UG Budućnost, te je juče u Sarajevu organizovao trening prezentacijskih vještina i javnog nastupa.

Trening je vodila Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications, a učešće su uzeli predstavnici ukupno pet organizacija iz BiH. Polaznici treninga savladali su vještine uspješne prezentacije, šta je to što čini strukturu dobre prezentacije, kako steći dobar osjećaj za vrijeme, šta je to što dobre prezentatore čini dobrima, ko je kredibilan prenosilac poruke, kako kreirati poruke koje dopiru do ciljne publike i slično, a imali su priliku i da teoriju primjene u praksi.

“Koliko god da imali iskustva iza sebe, završenih fakulteta, rada iza i ispred kamere, svijet odnosa s javnošću se razvija i nešto je što zahtjeva konstantno edukovanje, iako mislim da je to neophodno, nebitno u kojoj sferi radili. Upravo iz tog razgoga sam zahvalna, prvenstveno UG “Budućnost” što ulaže u edukaciju zaposlenih, a onda i donatoru Care International Balkans koji se konstantno trude da unaprijede sve ono što izrazimo kao nedostatak ili slabost “, istakla je Dajana Ilić, stručna saradnica za odnose s javnošću u UG “Budućnost”.

Trening je dio projekta „Unapređenje socijalnih usluga, kroz jačanje NVO u BiH“, koji implementira Care international uz podršku Vlade Češke Republike.