Predsjednica udruženja građana „Budućnost“ Gordana  Vidović sa predstavnicima Evropske unije 3. novembra 2016. godine potpisala je ugovor o realizaciji projekta pod nazivom „Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama, koji će trajati godinu dana.

Projekat se realizuje u opštinama Šamac, Vukosavlje i Domaljevac. Glavni cilj projekta je unapređenje saradnje i koordinacije organa vlasti, institucija i civilnog sektora u procesu izgradnje zajednica otpornih na katastrofe, doprinosi smanjenju rizika i posljedica, povećanju bezbjednosti građana i održivom razvoju lokalnih zajednica pogođenih poplavama.

Kroz pomenuti projekat biće uspostavljeni održivi modeli saradnje; razvijeni planovi i programi u opštinama za stvaranje zajednica “otpornih na poplave”;  informisani i edukovani građani za reagovanje u kriznim situacijama; povećana svijest učenika; osnaženi volonteri koji su proveli ekološke akcije u zajednici; 20 porodica i/ili preduzeća dobiće ekonomsku podršku za razvoj biznisa i građanima u tri seoske ambulante biće olakšan pristup zdravstvenim uslugama.