Nakon godinu dana pružanja besplatne pravne pomoći našim sugrađanima, tačnije 18. decembra 1996. godine, registrovali smo Udruženje građana „Budućnost“, vjerujući da ćemo organizovanim radom postizati mnogo veće efekte. 24. godine kasnije i dalje smo tu i dalje se uspješno borimo!

Od naše prve usluge besplatne pravne pomoći, preko SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja, Omladinskog centra, Sigurne kuće, Muškog centra, Dnevnog centra, ali i brojnih drugih propratnih zagovaračkih i humanitarnih aktivnosti udruženja, danas sa ponosom možemo da kažemo da smo organizacija koja je poznata u cijeloj Bosni i Hercegovini i šire kao neko ko je svoje aktivnosti usmjerio na zaštitu osnovnih ljudskih prava i ponosne smo na sve do sada učinjeno, iako, moramo priznati, nije bilo ni malo lako.

„ Ja sam u udruženju počela raditi 1998. godine i kada se osvrnem na protekle godine mogu reći da je bilo mnogo lijepih trenutaka, aktivnosti i projekata kojima smo pomogli mnoge naše korisnike. Međutim, koliko god je bitno da su nam projekti odobreni, toliko je bitnan zdrav kolektiv i dobri međuljudski donosi.  Ovom prilikom se želim zahvaliti osoblju, svim partnerima, organizacijama, institucijama, donatorima, ali i korisnicima što sve ove godine vjerovali u nas i što nas guraju naprijed. Srećan nam svima 24. rođendan!“, rekla je Jelena Mišić, direktorica UG „Budućnost“.

Danas kada obilježavamo 24. rođendan udruženja, ali dvije decenije postojanja sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja, dajemo sebi obećanje da ćemo raditi još jače i bolje, kako bismo nastavili da ostvarujemo planirane ciljeve.