Predstavnici Udruženja građana „Budućnost“ obilježili su 25 godina postojanja i rada.

Na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati trogodišnjeg projekta finansiranog od strane švajcarske organizacije „Iamaneh“, ali i rezultati svega onoga što smo kao organizacija postigli u prethodnih četvrtinu vijeka, učešće je uzeo veliki broj naših dugogodišnjih saradnika u oblasti zaštite od rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici.

Prva Sigurna kuća u Republici Srpskoj otvorena je 2000. godine od strane UG „Budućnost“ i za njen opstanak sve ove godine velikim dijelom je zaslužna upravo gore pomenuta organizacija, zbog čega smo posebno zahvalni.

U periodu od osnivanja do danas, sklonište i siguran dom u Sigurnoj kući u Modriči pronašlo je više od 3.500 žena i djece, od kojih je 126 djece bez roditeljske pratnje, a koji su bili direktni i indirektni učesnici nasilja u porodici.

Koliko je rad nevladinog sektora važan, ali koliko je još važnija saradnja institucija u lancu podrške žrtvama nasilja, pokazao je veliki broj prisutnih predstavnika subjekata zaštite iz dobojske regije sa kojima UG „Budućnost“ sarađuje godinama unazad i koji su dali svoju podršku radu naše organizacije.

UG „Budućnost“ prošlo je trnovit put da bi, od organizacije koja u iznajmljenom prostoru pruža besplatnu pravnu pomoć, danas bila respektabilna organizacija civilnog društva čiji rezultati govore sami za sebe.

Želimo da se zahvalimo svima onima koji su godinama unazad podržavali naš rad, a mi ćemo se potruditi da radimo još bolje.

Do sljedeće 25. godišnjice, hvala.

Tim UG „Budućnost“