Predstavnici Centra za socijalni rad Vukosavlje i UG “Budućnost” danas su u okviru projekta “Socio-ekonomske intervencije za umanjenje štetnih posljedica uzrokovanih pojavom virusa Covid-19 u Modriči i Vukosavlju” (CONEX), razgovarali, između ostalog, o položaju marginalizovanih osoba na području opštine Vukosavlje, kao i o zajedničkoj saradnji u gore pomenutom projektu.

“Današnji sastanak sa predstavnicima Centra za socijalni rad je od velikog značaja i daje mogućnost za dalju podršku i pomoć ženama, starijim osobama i osobama sa invaliditetom, kao i svim licima pogođenim krizom Covid-19 sa područja opštine Vukosavlje, a u okviru pomenutog projekta”, istakla je Ana Cvijanović, koordinatorka projekta. 

Tanja Prnjić, direktorica Centra za socijalni rad Vukosavlje izrazila je zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje.

“Podrška lokalnoj zajednici kroz podjelu paketa pomoći za naše najugroženije kategorije bi bila od prioritetnijih potreba za naše korisnike. Ovaj vid podrške, u obliku prehrambeno-higijenskih paketa će itekako dobro doći našim korisnicima zbog znatnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, koji se bilježi iz dana u dan”, rekla je Prnjić.

Projekat se provodi u saradnji sa CARE international u BiH uz podršku Austrijske razvojne saradnje.