Radovi na ambulanti porodične medicine u mjesnoj zajednici Gornja Slatina, koja pripada opštini Šamac, zvanično su završeni u ponedjeljak i sa ponosom možemo da kažemo da će mještani ove mjesne zajednice, sada dolaziti u potpuno saniranu zgradu.

Renoviranje ambulante porodične medicine u MZ Gornja Slatina dio je aktivnosti koje Udruženje građana “Budućnost” realizuje u okviru projekta “Uspostavljenjem održivih modela saradnje i koordinacije do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica otpornih na poplave“.

Radovi na ovoj ambulanti podrazumijevali su vanjsku sanaciju zgrade, te ugradnju unutrašnjih vrata, kako bi se hol podijelio na dva dijela. Promjenjen je stari crijep, napravljen novi opšav dimnjaka, riješena je izolacija, zamijenjen krovni lim i prozorske klupice, urađena nova fasada na dijelu zgrade koji pripada ambulanti, te postavljen novi rukohvat i protuklizne trake. Zadovoljni smo što su radovi protekli bez ikakvih problema i što smo, zahvaljujući dobroj saradnji sa predstavnicima opštine Šamac, ali i izvođaču radova firmi Rasimgradnja d.o.o. uspjeli u brzom roku sve da završimo“, rekla je Gordana Vidović, direktorica UG „Budućnost“.

Projekat “Uspostavljenjem održivih modela saradnje i koordinacije-do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama“ finansira Evropska unija, a provodi UG „Budućnost“ u tri opštine BiH : Šamac, Vukosavlje i Domaljevac – Šamac.

 

Foto1: U nastavku zida lijepljena izolacija

U nastavku zida lijepljena izolacija

 

Foto2: Novi crijep, sljemenjaci i opšav dimnjaka

 

 Foto3: Nove prozorske klupice

 

Foto4: Sanirana rupa u daščanom podašivu strehe

 

Foto5: Novi rukohvat i protuklizne trake