Udruženje građana „Budućnost“, zajedno sa djecom volonterima Udruženja, simbolično su na Međunarodni dan djeteta proveli značajnu akciju u zajednici na kojoj su promovisali dječiju verziju Lokalnog akcionog plana za djecu.

Tom prilikom je održan marš djece od jedne do druge centralne osnovne škole u Modriči. U Osnovnoj školi „Sutjeska“ podijeljen je promotivni materijal, dok je u OŠ „Sveti Sava“, pored dijeljenja promotivnog materijala, održan i prigodan performans u nekoliko odjeljenja. Povodom obilježavanja Dana djeteta, na radio lokalnoj radio stanici emitovan je i jingl sa porukama djece, a isti možete da poslušate OVDJE.

Cilj akcije je podizanje svijesti djece i odraslih o važnosti ulaganja u djecu, te uključivanja djece u donošenje odluka bitnih za njihov interes. Akcija je uspješno sprovedena, a volonteri su bili oduševljeni pozitivnim reakcijama i povratnim informacijama učenika i učenica obje osnovne škole“, saopšteno je iz UG „Budućnost“.

Konačnu verziju Lokalnog akcionog plana za djecu, koji su inače kreirala sama djeca, možete da pogledate OVDJE.

Ova aktivnost provedena je u okviru projekta „Investiranje za djecu“, podržanog od strane međunarodne organizacije Save the Children.