Projekt menadžeri CARE International iz Češke i Sarajeva, Marcela Zarubova i Branislav Tanasijević posjetili su juče predstavnike Udruženja građana „Budućnost“ kako bi razgovarali o trenutnom projektu koji UG „Budućnost“ zahvaljujući njima implementira, ali i o planovima za budućnost.

Jelena Mišić, direktorica UG Budućnost, predstavila je rezultate koji su ostvareni u prošloj projektnoj fazi, te je pohvalila senzibilitet ove organizacije da svoj novac uloži u aktivnosti koje su za UG „Budućnost“ bile od velike važnosti.

„Zahvaljujući organizaciji CARE International uspjeli smo da promjenimo kompletnu stolariju u sigurnoj kući, ali i da kupimo novu peć i kuhinju, a to je nešto što nam je zaista bilo prijeko potrebno. Takođe smo dobili i određene strateške dokumente i treninge koji će našem osoblju biti od velike koristi i nadam se da naša saradnja ovdje neće završiti“, rekla je Mišićeva.

Kako je jedan od glavnih fokusa UG “Budućnost“ nesebična pomoć žrtvama nasilja u porodici i rodno-zasnovanog nasilja, a ona uključuje i ekonomsko osnaživanje istih, iz CARE International-a su dali smjernice kako se postaviti u nekim novim fazama, kao i kome se obratiti za pomoć.

“Pored toga osmislićemo zajedno kampanju koja će na najbolji mogući način prikazati rezultate tokom trajanja projekta“, rekao je Tanasijević.

Na sastanku je razgovarano i o dolasku pripravnika iz Češke koji će zahvaljujući ovoj organizaciji imati priliku da se upozna sa radom UG „Budućnost“ i situacijom u Bosni i Hercegovini.