Udruženje građana „Budućnost“ započelo  je implementaciju projekta pod nazivom „Žene u politici“ (Women in politics- WIP) sa ciljem jačanja kandidatkinja na predstojećim lokalnim izborima. Projekat se provodi uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

U okviru projekta biće organizovane radionice i treninzi za  žene kandidatkinje na lokalnim izborima u pet opština Republike Srpske Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje sa ciljem jačanja unutarstranačke solidarnosti i zajedničkog djelovanja žena, međusobne podrške tokom izbora, razvoja sopstvene mreže podrške, te pružanja podrške za sticanje potrebnih vještina za identifikovanje prioriteta, problema i potreba građana, posebno onih iz osetljivih kategorija (manjinsko-etničke, seksualne i socijalne, jednoroditeljske porodice, seoska domaćinstva bez prihoda, samci-stare porodice i žene žrtve nasilja).

U okviru projekta biće organizovan i niz javnih foruma na kojima će kandidatkinje za lokalne izbore iz različitih partija promovisati svoj kurikulum kako bi dosegle što veći broj glasača, posebno glasačica. Forumi će biti organizovani u selima koja pripadaju opštinama u kojima se projekat provodi.

Po završetku izbornog procesa biće izrađena i Analiza kojom ćemo mjeriti uspjeh kandidatkinja, nivo izlaznosti biračkog tijela i ključnih prepreka sa kojima su se suočavale.