Udruženje građana „Budućnost“ Modriča, u partnerstvu sa Udruženjem žena sa invaliditetom “Nika” iz Banjaluke organizovalo je multimedijalnu predstavu o Helen Keller koja je održana u petak.

Predstavu su izveli glumci DIS teatara iz Banjaluke. Novica Bogdanović, režiser predstave i umjetnički direktor DIS teatra, koji je i sam dolaskom u Modriču, pružio nesebičnu podršku ženama sa invaliditetom, istakao je da se predstavom, u kojoj glavnu ulogu igra slijepa umjetnica iz Banjaluke, Borka Tadić, šalje poruka da slijepa lica itekako mogu živjeti kvalitetan i ispunjen život.

“Udruženje građana “Budućnost” od 1996. godine podržava marginalizovane grupe, naročito žene i djecu žrtve nasilja. Pored toga, borimo se za ravnopravnost i jednakost polova, te smo i poziv “Nike” iz Banjaluke da se pridružimo projektu koji podiže svijest javnosti o ženama sa invaliditetom, shvatili krajnje ozbiljno i odgovorno i drago nam je da smo na jedan drugačiji način dali svoj doprinos. Predstava o Helen Keller ima duboku poruku i vjerujemo da je ostavila utisak na sve one koji su došli da je pogledaju”, rekla je Jelena Mišić, direktorica UG “Budućnost”.

Pedstava je realizovana u okviru projekta “Snažnije žene sa invaliditetom u ženskom pokretu BiH” koji finansira Trag Fondacija. Cilj projekta je aktivnije uključivanje žena sa invaliditetom u društvene aktivnosti, kao i naglašavanje da njihove potrebe budu vidljivije u djelovanju ženskog pokreta, a predstava u Modriči bila je jedan od načina za podizanje svijesti javnosti o ženama sa invaliditetom i izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Predstavu je posjetio veliki broj građana Modriče, a podršku cjelokupnoj aktivnosti dalo je Udruženje gluvih i nagluvih opštine Modriča.

Autor naslovne fotografije: modricainfo.com