Predstavnici Udruženja građana „Budućnost“, Opštinske uprave Modriča i Štaba za vanredne situacije opštine Modriča održali su zajednički sastanak sa ciljem razmatranja najadekvatnijih vidova pomoći za borbu protiv pandemije Covid-19 i jačanja kapaciteta zajednice, radi poboljšanja socijalno ekonomske situacije ciljnih grupa projekta „Socio-ekonomske intervencije za umanjenje štetnih posljedica uzrokovanih pojavom virusa Covid-19 u Modriči i Vukosavlju“.

Sastanak je iznjedrio nove prijedloge i sugestije za realizaciju aktivnosti hitne humanitarne intervencije na pomenutom projektu, a koji su išli u pravcu podrške Štabu za vanredne situacije opštine Modriča. S tim u vezi, učesnici su dali nekoliko prijedloga čije bi obezbjeđenje bilo od velikog značaja za lokalnu zajednicu, te značajno unaprijedilo rad i poslovanje.

„Naša organizacija se kroz sve segmente svog rada trudi da osigura i pruži efikasnu pomoć i podršku svim pripadnicima i pripadnicama marginalizovanih grupa, pa tako i kroz ovaj projekat koji za cilj ima ublažavanje humanitarnih i socijalno ekonomskih posljedica krize pandemije Covid-19. Zahvaljujući veoma dobroj saradnji sa Opštinskom upravom Modriča, uspjeli smo zajednički da razmotrimo najadekvatnije vidove pomoći koji su potrebni našoj lokalnoj zajednici, čvrsto vjerujući da će ova podrška pomoći svim ranjivim kategorijama kojima je pomoć potrebna. Iskreno se nadamo da će biti prilike da nešto od neophodnog i realizujemo u skorijem periodu“, istakla je Ana Cvijanović, koordinatorka projekta.

Projekat „Socio-ekonomske intervencije za umanjenje štetnih posljedica uzrokovanih pojavom virusa Covid-19 u Modriči i Vukosavlju“, podržan je od strane CARE International u BiH i Austrijske razvojne saradnje.

Podsjećamo, UG “Budućnost” i Opština Modriča su, početkom decembra 2021. godine, potpisali Sporazum o saradnji, a održani sastanak i inervencije koje slijede su odraz upravo, tim putem, uspostavljene saradnje.