Udruženje građana “Budućnost” iz Modriče započelo realizaciju projekta Ekonomsko osnaživanje i zapošljavanje 15 žena kroz razvoj programa njege i pomoći starijim i bolesnim licima“.

Projekat ima za cilj obezbijediti podršku za 15 marginalizovanih žena poboljšavajući njihovu finansijsku nezavisnost na način da se iste putem teorijske i praktične obuke osposobe za pružanje pomoći starim i iznemoglim osobama koji nisu u mogućnosti da brinu sami o sebi.

U toku je realizacija 5 jednodnevnih interaktivnih teorijskih obuka za 15 žena koju vode stručna lica, odnosno ljekari različitih specijalnosti i medicinske sestre, nakon čega su planirane praktične obuke u obližnjem domu za starija i bolesna lica. Svrha pomenutih obuka jeste da žene osposobe za rad na pružanju podrške i njege starijim i bolesnim licima. Po završetku obuke sve učesnice će dobiti uvjerenje i osnovna higijenska sredstva za rad, te će uz podršku UG Budućnost započeti sa pružanjem usluga u okviru ove djelatnosti.

 Ovaj projekat se realizuje u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje i zapošljavanje 15 žena kroz razvoj programa njege i pomoći starijim i bolesnim licima” koji provodi Udruženje građana “Budućnost” kao dio projekta ekonomskog osnaživanja kojeg implementira Fondacija „INFOHOUSE“ uz finansijsku podršku JT INTERNATIONAL AD SENTA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *