Predstavnici udruženja građana „Budućnost“ i udruženja Nezavisni biro za razvoj održali su u petak konferenciju pod nazivom „Boljom prevencijom do bolje zaštite od poplava“.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekata: „Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama“ i „Podrška održivom oporavku od poplava na području opština Šamac, Vukosavlje i Domaljevac-Šamac“ koje su pomenuta udruženja realizovala u proteklih godinu dana. Potpisan je i sporazum o saradnji u oblasti zaštite i spašavanja, a potpisali su ga predstavnici opština Šamac, Vukosavlje i Domaljevac-Šamac-  Nikolina Škrbić, Dejan Jović i Alen Ćošković.

Podsjećamo, UG Budućnost i NBR u proteklih godinu dana realizovali su niz aktivnosti u opštinama Šamac, Vukosavlje i Domaljevac-Šamac sa ciljem revitalizacije privrednih aktivnosti stanovništva ovih opština, pomoći malim i srednjim preduzećima, te uvezivanja opština koje su 2014. godine pretprile ogromne gubitke usljed katastrofalnih poplava.

Oba projekta su finansirana od strane Evropske unije, a predstavnik EU u BiH, Đanluka Vanini je rekao da je ovo druga faza podrške lokalnim zajednicama koje su stradale u poplavama 2014. godine i da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima u projektima koje su realizovali UG „Budućnost“ i NBR.