Predstavnice Udruženja građana „Budućnost“ su u periodu od 19. do 23. novembra učestvovale na petodnevnom treningu koji je za partnerske organizacije na Jahorini organizovao CARE International, u sklopu projekta koji finansijski podržava Češka razvojna agencija i CARE Češka.

Prva dva dana bila su posvećena izradi biznis planova organizacija učesnica treninga, nakon čega su uslijedila predavanja na teme: gender integracije, finansijsko izvještavanje, standardi vezani za pitanja seksualnog uznemiravanja, te bezbjednost i sigurnost, ljudski resursi i procedure , kao i ugovori o privremenim i povremenim poslovima.

„Ovom prilikom moramo pohvaliti donatora koji nam je omogućio konkretan trening praćen odličnim predavanjem, korisnim savjetima i smjernicama. Kada je u pitanju izrada biznis plana, predavač je  kroz praktičan i teoretski dio treninga prenio svoje znanje, te pružio svu dokumentaciju koja nam je bila od pomoći. Ništa manje korisna nisu bila predavanja koja su se ticala finansija, gender integracija, ali i veoma osjetljive teme seksualnog uznemiravanja na poslu, na kojima smo jako mnogo naučile i sigurno je da ćemo naučeno pokušati primjenjivati i u vlastitom radu u mjeri u kojoj je to moguće“, rekle su predstavnice UG Budućnost.