Okrugli sto “100 žena – 100 ulica po ženama” održan je juče u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Modriči, sa ciljem prezentovanja dosadašnjih rezultata inicijative Mir sa ženskim licem, te predstavljanja inicijative o imenovanju ulica po znamenitim ženama iz Modriče. 

“U zajedničkoj diskusiji došlo se do novih saznanja o znamenitim ženama Modriče, a zaključak pomenutog okruglog stola je da su mnoge žene svojim dobrim djelima i ženskom solidarnošću obilježile prethodne periode i dešavanja, te da su vrijedne pravednijeg uvažavanja, kao i priznavanja položaja ravnopravnog sa muškarcima“, saopšteno je iz UG „Budućnost“.

Ova aktivnost je dio projekta Mir sa ženskim licem – Ženska inicijativa za suočavanje sa prošlošću”, koji zajedno provode Fondacija “Lara” iz Bijeljine i Udruženje “Horizonti” iz Tuzle, a koju je realizovalo, po sporazumu o saradnji, UG “Budućnost” iz Modriče. Projekat je finansijski podržan od strane švedske Fondacije Kvinna till Kvinna. Okrugli sto je dio kampanje koja se realizuje u okviru partnerske saradnje inicijative “Mir sa ženskim licem” I Forum Civilna mirovna služba (forum ZFD).