Našem malom sugrađaninu Bokiju (Božidaru Jakovljeviću) iz Modriče potrebna je pomoć za liječenje, te vas molimo ukoliko možete da donirate novac za njegovo liječenje, ali i da pozovete svoje prijatelje/saradnike da pomognu u prikupljanju sredstava. 

Novac možete donirati klikom na link ispod, gdje takođe možete pročitati i više informacija o Bokijevom zdravstvenom stanju. Link možete kopirati i dijeliti kako bi što više ljudi vidjelo i pomoglo.

A ovo je Bokijeva priča:
Božidar je rođen u sedmom mjesecu i treći dan po rođenju imao je veliku krizu – kolaps vitalnih organa: pluća i srce, a pored toga i krvarenje u mozgu 3. stepena ( 4. stepen je najteži ). Nakon oživljavanja čuli su se samo slabi otkucaji srca koje aparat nije mogao da registruje, već samo doktor pomoću slušalica. Nekoliko dana poslije toga traje teška borba za život. Doktori su rekli 5% šanse da preživi, a ako preživi 5% šanse da ne bude u vegetativnom stanju.

Bozidar je prezivio i nije u vegetativnom stanju. Doktori su rekli da jedan od milion to moze. Nakon 2 mjeseca u bolnici, mali heroj tezak 2020 g ide kuci sa svojom majkom.

Prvih 20 mjeseci zivota nije puno napredovao. Medjutim, kad je prvi put otisao na savremene terapije u Vukov centar u Novom Sadu (Srbija), Bozidar se pokrenuo iz lezeceg polozaja.

Imao je jak tonus u nogama, zbog cega su sanse za prohodavanje bile 0%. Posle operacije na kicmi (Selective Dorsal Rhizotomy) uradjene u Istanbulu (klinika Acibadem) popusta tonus misica u nogama i sad doktori kazu da ce sigurno prohodati ako bude intenzivno vjezbao.
Trenutno je u fazi puzanja (nepravilnog) i podize se u visoki klececi bez pomoci zadrzavajuci se 4-5 sekundi u tom polozaju.

Bozidar sa majkom ide na terapije u Novi Sad 5 puta godisnje po tri sedmice (4500 eura godisnje). Majka radi kao nastavnik matematike u skoli (zaradjuje 6000 evra godisnje) da bi stigla 5 sati dnevno vjezbati Bozidara jednostavnijim savremenim tehnikama za koje su je obucili u terapeuti u Vukovom centru. Bozidar bi jos bolje odgovarao na terapije kada bi majka mogla iznajmiti aparat za ABR masazu (5000 evra godisnje).