Predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske danas su posjetili Sigurnu kuću u Modriči i tom prilikom donirali četiri paketa higijene i hrane.

„Predstavnici ministarstva tradicionalno povodom novogodišnjih i božićnih praznika posjete sigurne kuće u Republici Srpskoj i štićenicima uruče poklone, upute podršku i daju do znanja da nisu zaboravljeni od strane Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva “, rekla je pomoćnica ministra porodice, omladine i sporta RS, Bosiljka Bošnjak.

Ona je tom prilikom istakla da svijest ljudi o potrebi prijavljivanja nasilja u porodici raste, kao i osjećaj žrtava za sigurno sklanjanje od nasilnika.

„U tri sigurne kuće u Modriči, Banjaluci i Bijeljini u protekla tri mjeseca pružena je podrška za 51 osobu, žrtve nasilja u porodici. Broj zahtjeva za ovaj vid zaštite i oporavka od nasilja u porodici raste iz godine u godinu“ dodala je Bošnjakova.

Biljana Đukić, voditeljica Sigurne kuće u Modriči zahvalila se resornom ministarstvu i pomoćnici ministra što su danas posjetili Sigurnu kuću i uručili pakete, naglasivši da su higijena i hrana uvijek dobrodošle.

„Saradnja sa Vladom Republike Srpske, ali i opštinama dobojske regije koju pokriva Sigurna kuća u Modriči je uznapredovala. Organizuju se radni sastanci i zajedničkim snagama pokušavamo da našemo rješenje kada su u pitanju žrtve nasilja u porodici“, rekla Đukićeva.

Ona je napomenula da se iz godine u godinu osjeti napredak u radu, te da je Udruženje građana „Budućnost“, pored Sigurne kuće koja je otvorena prije 17 godina, 2010. godine otvorilo Muški centar gdje se radi i sa počiniocima nasilja.