Udruženje građana „Budućnost“ danas je u prostorijama Srpskog kulturnog centra organizovalo izložbu literarnih i likovnih radova učenika dvije modričke osnovne škole pristiglih na konkurs organizovan povodom 25. novembra- Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Izložba je organizovana na zvanično posljednji dan kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i bila je samo jedna od aktivnosti koje je naše Udruženje provelo posljednjih 16 dana. Smatramo da je podizanje svijesti javnosti o ovom problemu veoma važno i ovom izložom smo doprijeli kako do odraslih, tako i do onih najmlađih građana Modriče. Najbolje radove smo nagradili, a svim ostalim učenicima želimo da i dalje vrijedno pišu i slikaju i da se obavezno prijave na neki od sljedećih konkursa. Ponosni smo što smo kampanjui završili na ovako jedan divan način“, rekla je stručna saradnica za odnose s javnošću Dajana Ilić.

Najbolji likovni rad OŠ „Sveti Sava“: Aline Baumann, učenica osmog razreda

Najbolji likovni rad OŠ „Sutjeska“: Dejana Nikolić, učenica devetog razreda

S obzirom da su literarne radove poslali samo učenici OŠ „Sveti Sava“, za najbolji literarni rad proglašen je rad Maje Topić, učenice petog razreda.

Izložba je otvorena od 16 do 20 časova svaki dan do subote 17. decembra.