Obuku “Komunikacija putem društvenih medija“, koja je održana od 01. do 03. oktobra 2019. godine na Jahorini, uspješno je završilo sedam nevladinih organizacija iz BiH, među kojima i Udruženje građana „Budućnost“ Modriča.

Trodnevna obuka je dio projekta „Unapređenje socijalnih usluga, kroz jačanje NVO u BiH“ koji implementira CARE international, uz finansijsku podršku Vlade Češke Republike.

Digital marketing, oglašavanje putem društvenih mreža, storytelling, samo su neke od stvari koje su uspješno savladane na pomenutoj obuci.

Zaključeno je da mali broj organizacija posjeduje adekvatne vještine komuniciranja putem društvenih mreža, te da, iako imaju izvrsne rezultate iza sebe, oni nažalost nisu dovoljno primjećeni.

Uz tehnike koje su prezentovali stručnjaci iz Agencije WEB studio iz Mostara, polaznici obuke naučili su kako da postanu vidljiviji na društvenim mrežama, da naprave kvalitetnu kampanju, prezentuju sadržaj na zanimljiv i kreativan način, ali i kako da grade dobre odnose s medijima.

„Očigledno da je vrijeme dobro poznate promocije putem flajera i letaka prošlo i da smo dužni svojim korisnicima, donatorima i partnerima, da rezultate našeg rada prezentujemo u skladu sa vremenom u kojem živimo. Potrudićemo se da naučeno znanje primjenimo što prije u našem svakodnevnom radu“, rekla je Dajana Ilić, stručna saradnica za odnose s javnošću, UG „Budućnost“.