Važnost zbrinjavanja i rada sa žrtvama rodno zasnovanog i porodičnog nasilja prepoznala je društveno odgovorna kompanija Mozzart koji su, u okviru projekta “Stop nasilju nad ženama”, Sigurnoj kući Udruženja građana Budućnost iz Modriče uručili vrijednu donaciju.

Biljana Savičić, direktorica Udruženja građana “Budućnost” izrazila je zahvalnost zbog donacije i istakla da je došla u pravi čas.

UG “Budućnost” je upravo u fazi realizacije projekta u okviru programa “Solidarni odgovor na Covid-19 – Otpornost zajednica” koji provodi uz podršku Trag fondacije iz Beograda, a čiji je cilj prikupljanje sredstava i opremanje izolatorija Sigurne kuće. Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj društveno odgovornoj aktivnosti, posebno u ovom vremenu velikih poskupljenja, kada svi teže funkcionišu. Dio novca ćemo utrošiti na adaptaciju izolatorija koji smo nedavno izgradili zbog epidemije korona virusa, a ostatak za redovne potrebe Sigurne kuće“, rekla je direktorica UG “Budućnost”.

Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, rekla je da će ova kompanija i dalje pružati podršku žrtvama nasilja u porodici.

Prilikom posjete Sigurnoj kući u Modriči, uvjerili smo se da zaista posvećeno rade sa štićenicima. Smatramo da je pomoć stigla u prave ruke, a u narednom periodu ćemo nastaviti da pružamo pomoć žrtvama porodičnog nasilja širom zemlje“, istakla je ovom prilikom Salkanović. 

Sigurna kuća u Modriči osnovana je 2000. godine i od tada do danas zbrinuto je više od 3.500 porodičnog žrtava nasilja, od kojih je 130 djece bez roditeljske pratnje.