Zahvaljujući Fondaciji Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine, korisnice Sigurne kuće u Modriči dobile su priliku da stiču nova znanja koja će im pomoći u izgradnji finansijski nezavisnog puta. Donacija će proširiti asortiman usluga Sigurne kuće koje se tiču ekonomskog osnaživanja žena za finansijski stabilan život bez nasilja.

Vrijedna donacija obuhvata dvije mašine za šivenje i vez, peglu, tekstil, te sav dodatni repromaterijal neophodan za šivenje i vez.

„Prošle godine, u jeku pandemije, povećanog broja žrtava nasilja, ali i generalno neizvjesnog stanja, dobijamo poziv od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske koji nam saopštavaju da Fondacija Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine želi da podrži sigurne kuće kroz segment ekonomskog osnaživanja. Nakon nekoliko sastanaka u Ministarstvu, ali i razgovora osoblja Sigurne kuće šta je to što ženama zaista treba, došli smo do zaključka da je to znanje rada na mašini za šivenje što im otvara mogućnost prodaje, a samim tim i zarade. Ekonomsko osnaživanje žrtava nasilja je važan segment rada naše Sigurne kuće i ova donacija će nam  omogućiti da uvedemo novinu u radno-okupacionu terapiju (štrikanje, dekupaž, kuhanje, origami…) i time pomognemo ženama na putu ka finansijskoj nezavisnosti. Neizmjerno smo zahvalni Fondaciji na podršci koju će osjetiti i trenutne i buduće korisnice Sigurne kuće, kao i Ministarstvu koje je posredovalo pomenutoj donaciji“, saopšteno je iz UG „Budućnost“.

Fondacija Njenog kraljevskog visočanstva princeze Katarine osnovana je 2001. godine u Beogradu.