Opremu za pokretanje vlastitog biznisa dobilo je za ukupno deset žena iz opština Modriča i Vukosavlje koje su tokom prošle godine učestvovale na treninzima izrade biznis plana i čiji biznis planovi su zadovoljili tražene kriterijume.

Od 10 korisnica koje su imale najbolje poslovne planove i dobile priliku za razvoj sopstvenog biznisa, njih četiri se odlučilo na plasteničku proizvodnju, dok ostalih šest planira provoditi raznovrsne djelatnosti kao što su uslužno pranje auta i tepiha, obrada zemlje, pčelarstvo, pravljenje torti i kolača, logopedske usluge, te prerada voća i povrća.

„Ova podrška mi veoma znači. Osim što sam imala priliku da prisustvujem obuci i naučim mnogo korisnih stvari u vezi pisanja poslovnog plana, dobila sam i grant u vidu opreme za logopedsku djelatnost, što mi pruža mogućnost da započnem samostalno da radim. Veoma sam zahvalna Udruženju građana „Budućnost“ i organizaciji Care International što provode ovakve programe i pružaju šansu osobama da započnu svoj vlastiti biznis“, rekla je Jelena Vujković, jedna od dobitnica granta.

„Veoma sam zahvalna za grant koji sam dobila. Ne mogu vam opisati kakvo zadovoljstvo osjećam i koliko sam srećna. Kroz ovaj grant sam dobila mogućnost da započnem poslastičarsku djelatnost i veoma se radujem tome“, rekla je jedna od korisnica granta.

A koliko je podrška u vidu opreme za pokretanje biznisa zaista važna istakla je i Ana Cvijanović, koordinatorka projekta.

„Ovo je veoma važna podrška svim osobama koje su nezaposlene ili marginalizovane po bilo kom osnovu, kao i onima koji su pogođene krizom Covid-19. Svaka od dobitnica granta je pokazala veliki entuzijazam za pokretanje svog sopstvenog biznisa, što je jedan od važnih uslova za uspjeh i profit. Drago nam je što smo ih podstakli da osmisle kvalitetne poslovne ideje i na taj način započnu djelatnosti koje će svima biti od obostrane koristi“, rekla je Cvijanović.

Oprema je dodjeljena u okviru projekta „Socio-ekonomske intervencije za umanjenje štetnih posljedica uzrokovanih pojavom virusa Covid-19 u Modriči i Vukosavlju“ (CONEX) koji provodi Udruženje građana „Budućnost“  u saradnji sa CARE Internacional u BiH uz podršku Austrijske razvojne saradnje.