Predstavnici bh. kompanije Bingo i ove godine organizovali su humanitarnu akciju za pomoć sigurnim kućama u BiH pod nazivom “Pokažimo da nam je stalo” u okviru koje je svim Sigurnim kućama u BiH uručeno 10.000 KM.

Gordana Vidović, direktorica Udruženja građana “Budućnost” Modriča u okviru koje već 17 godina uspješno postoji sigurna kuća istakla je zadovoljstvo što je Bingo mislio na sigurne kuće i što je simbolično baš u okviru obilježavanja 8. Marta Međunarodnog dana žena, odlučio da pruži podršku ženama i to ženama žrtvama nasilja koje borave u sigurnoj kući.

Zahvaljujem se kompaniji Bingo i njihovim partnerima na donaciji, jer ovo je druga godina kako pružaju podršku sigurnim kućama u Bosni i Hercegovini, čime dokazuju da su društveno odgovorno preduzeće “, rekla je Vidovićeva.

Problem nasilja u porodici predstavlja jedan od najtežih kršenja ljudskih prava, a žrtve su najčešće žene i djeca. Osim materijalne podrške, žrtvama nasilja je potrebna i moralna podrška. Važno je pokazati da nam je stalo, da brinemo i da nisu zaboravljene“, rekli su iz kompanije Bingo.

U BiH postoji 8 sigurnih kuća sa oko 170 raspoloživih mjesta.