Već drugu godinu zaredom, povodom obilježavanja 8. marta, kompanija Bingo uz podršku poslovnih partnera ali i kupaca organizuje kampanju pod nazivom „Pokažimo da nam je stalo“, koja je usmjerena na Sigurne kuće u BiH.

Vodeći se prošlogodišnjim ciljem, ukazivanje na važnost žene u društvu i dalje postoji potreba za ovakvim projektima. Nažalost, problemi u društvu vezani za podređeni položaj žena i dalje nisu prevaziđeni. Stoga moramo konstantno podsjećati na važnost uloge žene u njemu.

Finansijska i moralna podrška štićenicima sigurnih kuća je od velikog značaja, te smo u promotivnom periodu od 02. do 08. marta 2017. godine u našim centrima posebno označili proizvode čijom se kupovinom učestvuje u ovom projektu. Važno je kupcima skrenuti pažnju na ciljeve projekta, te smo obzirom na potrebe za prigodnim osmomartovskim poklonima u kampanju uključili proizvode Dove, Afrodita, Milka, Violeta, Alma Ras i Kraš.

U BiH postoji 8 sigurnih kuća sa oko 170 raspoloživih mjesta. Problem nasilja u porodici predstavlja jedan od najtežih kršenja ljudskih prava, a žrtve su najčešće žene i djeca. Osim materijalne podrške, žrtvama nasilja je potrebna i moralna podrška. Važno je pokazati da nam je stalo, da brinemo i da nisu zaboravljene.

Bingo će zajedno sa svojim partnerima ove godine donirati 10.000,00KM svim sigurnim kućama u BiH. Donacija će biti uručena predstavnicama Sigurnih kluća 8. marta 2017. godine u Bingo City Center-u u Tuzli, gdje će se održati i prigodan osmomartovski zabavni program za posjetitelje, posebno za pripadnice nježnijeg pola.