Politika privatnosti

Ko smo mi?

Na sajtu UG Budućnost – MD, https://buducnost-md.org/ sa sajta, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posetilaca. Ovaj dokument Politike privatnosti sadrži vrste informacija koje prikuplja i biljleži UG Budućnost – MD i način na koji ga koristimo.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili zahtjevate više informacija o našoj Politici privatnosti, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Ova Politika privatnosti se odnosi samo na naše online aktivnosti i važi za posjetioce našeg veb sajta u vezi sa informacijama koje su djelili i/ili prikupljali u UG Budućnost – MD. Ove smjernice se ne primenjuju ni na jednu informaciju prikupljenu van mreže ili putem kanala koji nisu ove Veb lokacije.

Pristanak

Korišćenjem našeg veb sajta ovim putem pristajete na našu Politiku privatnosti i slažete se sa njenim uslovima.

Komentari

Kada posjetioci ostavljaju komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetioca i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

(Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
*Anonimizovan nickname od email adrese može biti dostavljen usluzi Gravatar radi provjere da li istu uslugu koristite. Ovdje možete vidjeti politiku privatnosti Gravatara. Nakon odobravanja komentara vaša slika profila je vidljiva javnosti. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju web sajta.

Kolačići

Korišćenjem našeg web sajta saglasni ste da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo, da koristimo druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju web sajta i poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Usljed nedavnih promjena u zakonu, svi web sajtovi koji su aktivni širom određenih dijelova Evropske unije moraju da dobiju pristanak za korišćenje ili čuvanje kolačića (ili sličnih tehnologija) na vašim računarima ili mobilnim uređajima. Ova politika kolačića pruža vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i o razlozima za njihovo korišćenje.

Google analitika

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posjetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procjenu korišćenja web stranice posjetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na web sajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://policies.google.com/privacy.

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač.