Okrugli sto "Djeca - prioritet svih politika u BiH"

Živojina Mišića 4A
74480 Modriča, BiH

+387 53 820 701
buducnostmd@yahoo.com

Vijesti

Predstavnici Mreže nevladinih organizacija BiH „Snažniji glas za djecu“ održali su protekle sedmice okrugli sto pod nazivom " Djeca - prioritet svih politika u BiH“ na kojem su sa predstavnicima medija iz BiH razgovarali o tome koliko je zapravo glasno civilno društvo u zagovaranju boljeg položaja djece i koliko mediji u našoj zemlji doprinose ili štete njihovom položaju.

Na ovom okruglom stolu prezentovan je i i monitoring izvještaj o stanju prava djece u BiH za period 2014-2016. godinu koji je Mreža izradila i štampala uz podršku UNICEF-a Bosne i Hercegovine.

„Ovim izvještajem nastojali smo zabilježiti sve pozitivne primjere na zaštiti prava djeteta, ukazati na dobre prakse, kao i usmjeriti pažnju na probleme koji se godinama ne rješavaju radi ne postojanja političke volje ili, u nekim slučajevima, ne postojanja sinergije u djelovanju kod rješavanja problema multidisciplinarne prirode. Danas u Bosni i Hercegovini djeca su najviše ugrožena siromaštvom, nepovoljnim porodičnim prilikama, nedonošenjem zakona o dječijoj zaštiti i nedosljednom primjenom donesenih zakona“, saopšteno je ispred Mreže „Snažniji glas za djecu“.

 

Pin It

20

GODINA

300

PROJEKATA

100

PRIZNANJA

20.000

KLIJENATA