Održan seminar za projektni tim na uspostavljanju efikasnijeg sistema zaštite i oporavka poplavljenih zajednica

Živojina Mišića 4A
74480 Modriča, BiH

+387 53 820 701
buducnostmd@yahoo.com

Vijesti

U okviru projekta “Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama”, predstavnici Udruženja građana “Budućnost” održali su, protekle sedmice, seminar planiranja i orijentacije za projektni tim.

 

Na seminaru se razgovaralo o unapređenje saradnje i koordinacije organa vlasti, institucija i civilnog sektora u procesu izgradnje zajednica otpornih na prirodne katastrofe, kao i o održivom razvoju lokalnih zajednica pogođenih poplavama.

Projektni tim je na ovom seminaru usaglasio plan rada, podijelio odgovornosti i razvio indikatore za praćenje aktivnosti cijelog procesa.

Realizacija projekta “Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama” počela je u novembru ove godine i trajaće do novembra 2017. godine.

Glavni cilj projekta je unapređenje saradnje i koordinacije organa vlasti, institucija i civilnog sektora u procesu izgradnje zajednica otpornih na katastrofe, doprinosi smanjenju rizika i posljedica, povećanju bezbjednosti građana i održivom razvoju lokalnih zajednica pogođenih poplavama. U okviru ovog projekta UG "Budućnost" će, između ostalog, informisati i podizati svijest građana o načinu reagovanja u kriznim situacijama izazvanim prirodnim nepogodama, podrška ekonomskom oporavku porodica i privatnih firmi pogođenih poplavama, podrška uređenju i opremanju sektorskih zdravstvenih ustanova u mjesnim zajednicama, radi reuspostavljanja svoje djelatnosti i efikasnijeg pristupa zdravstvenim uslugama.

 

 

Pin It

20

GODINA

300

PROJEKATA

100

PRIZNANJA

20.000

KLIJENATA