Održana panel-diskusija na temu "Dječija prava u svijetu odraslih"

Živojina Mišića 4A
74480 Modriča, BiH

+387 53 820 701
buducnostmd@yahoo.com

Vijesti

Panel - diskusija na temu: Dječija prava u svijetu odraslih (iz našeg ugla), s ciljem sticanja uvida u poznavanje dječijih prava ne samo djece, nego i odraslih, održana je u Sportsko-rekreacionom centru u Gornjim Riječanima, gdje se održava ljetni kamp Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Panelisti su bili članovi Asocijacije srednjoškolaca u BiH iz Modriče. Učesnici/publika bili su članovi pomenute Asocijacije iz Prozora, Srebrenika, Živinica, Modriče, Istočnog Sarajeva, Banjaluke, Gračanice, Tuzle, Brčkog i Orašja.

Diskusija je imala dinamičan tok, uz brojne komentare i pitanja iz publike, koji su unaprijedili znanja svih prisutnih u oblasti (ne)poznavanja prava djece. Učesnici su, po završetku diskusije, izrazili svoju zainteresovanost za ovakvom vrstom rada sa mladima i uočili značaj i bliskost teme "prava djece" sa misijom i vizijom njihove Asocijacije.

Panel-diskusiju su organizovali i vodili volonteri UG „Budućnost“ u sklopu projekta „Investiranje za djecu“ međunarodne nevladine organizacije Save the Children. Održavanje kampa podržala je i omogućila opština Modriča.

 

 

Pin It

20

GODINA

300

PROJEKATA

100

PRIZNANJA

20.000

KLIJENATA