Udruženje građana „Budućnost“ na obuci iz Komunikacije putem društvenih medija

Živojina Mišića 4A
74480 Modriča, BiH

+387 53 820 701
buducnostmd@yahoo.com

Vijesti

Udruženje građana „Budućnost“ učestvovaće na obuci na temu ''Komunikacija putem društvenih medija'', koju organizuje CARE International od 1.10. do 3.10. 2019. u hotelu Termag na Jahorini. Stručnjaci iz polja digitalnog marketinga i PR-a, održat će niz predavanja za predstavnike sedam nevladinih organizacija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, među kojima i Dajana Ilić, predstavnica UG „Budućnost“.

Na trodnevnoj obuci, obrađivaće se tehnike i alati za postizanje bolje vidljivosti putem digitalnih medija. Social Media Marketing, Content Marketing, Storytelling, Facebook/Instagram i Google oglašavanje, samo su neka od polja iz kojih će polaznici dobiti korisna znanja za korištenje u svakodnevnom radu. Posebna pažnja posvetiće se PR-u i komunikaciji s medijima kako bi javnost bila više uključena u brojne važne projekte na kojima UG „Budućnost“ kontinuirano radi tokom godine.     

Obuke se organizuju u saradnji s Agencijom Web Studio iz Mostara i usmjerene su da putem intenzivnog grupnog, ali i individualnog rada ojačaju kapacitete za postizanje online vidljivosti svake od 7 nevladinih organizacija.     

Finansijsku podršku za radionicu ''Komunikacija putem društvenih medija'' pružio je CARE International kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, koji finansira Vlada Češke Republike i CARE Češka.  

Kroz projekat „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“ podržane su organizacije: Amica Educa Tuzla, UG ''Nešto više'', Istočno Sarajevo, UG „Budućnost“ Modriča, UG „Otaharin“ Bijeljina, Sarajevski otvoreni centar, Udruženje oboljelih od cerebralne paralize i distrofije Goražde i UG „Duga“ Sarajevo.  

Cilj projekta je jačanje kapaciteta 7 nevladinih organizacija kako bi se poboljšao pristup socijalnim pravima, zaštiti i njezi ranjivih kategorija u BiH (osobe sa invaliditetom, žene žrtve nasilja, Romi, LBGT populacija..). 

Pin It

20

GODINA

300

PROJEKATA

100

PRIZNANJA

20.000

KLIJENATA