Home

Živojina Mišića 4A
74480 Modriča, BiH

+387 53 820 701
buducnostmd@yahoo.com

Predstavnice UG "Budućnost" učestvovale su na uvodnoj edukaciji za nove koordinatore/ke programa Stariji brat, starija sestra koja je održana 6. i 7. novembra u Sarajevu. U tekućem ciklusu 2019/2020 grupi koordinatora/ki se, pored UG "Budućnost", pridružilo još osam novih članova/ica osposobljenih za realizovanje ovog modela u svojim lokalnim zajednicama.

Uvodnu edukaciju održali su predstavnici Udruženja za prevenciju ovisnosti NARKO-NE i Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra.

Edukacija je organizovana s ciljem osposobljavanja koordinatora/ki o pripremi, planiranju i realizaciji  ciklusa Stariji brat, starija sestra, kao i o načinima za podržavanje volontera/ki tokom njihovog angažmana u ulozi „starijeg brata“ ili „starija sestre“. Fokus je stavljen na prve korake s kojima će se koordinatori/ice susresti kao što je selekcija i obuka samih volontera/ki, ali i proces uparivanja djece i volontera/ki i početak njihovog druženja.

Cilj programa Stariji brat, starija sestra je socijalno uključivanje i pružanje psihosocijalne podrške ranjivoj djeci kroz druženje sa volonterima. Djeca na ovaj način dobijaju podršku od volontera, koju zbog mnogobrojnih razloga ne mogu dobiti od svoje porodice ili prijatelja. Aktivnosti koje volonteri i djeca uglavnom provode zajedno su igre, izlasci do grada, odlazak na picu ili kolače, kino ili pozorište i slično.

Podsjećamo da je poziv za volontiranje još uvijek aktivan i da možete da se prijavite. Sve detalje možete pročitati OVDJE

 

Pin It

Udruženje građana „Budućnost“ iz Modriče u okviru projekta "Stariji brat, starija sestra", čiji cilj je socijalno uključivanje djece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica, raspisuje javni poziv za angažovanje volontera.

Volonteri bi trebali da imaju između 20 i 30 godina, te da su spremni na 20 sati volonterskog rada mjesečno.

Projekat se provodi uz podršku Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra iz Sarajeva.

Više detalja o angažmanu možete pročitati OVDJE.

Prijavu za volontiranje možete preuzeti OVDJE

Ukoliko biste željeli da volontirate na ovom projektu, molimo vas da pročitate detalje istog, a zatim da ispunite prijavu i pošaljete nam je na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Pin It

Udruženje “Prava za sve” raspisuje Javni poziv za podnošenje ponuda za angažman pravnog lica za izradu, dizajn i administriranje tematske web stranice ERSE mreže (Edukacija-Reforma-Sigurnost-Egzistencija) za potrebe projekta “Education Reform to secure youth employment through enterprise-based learning” koji udruženje “Prava za sve” provodi zajedno sa partnerskom organizacijom Udruženje građana “Budućnost” Modriča.

Projekat finansijski podržava Evropska unije.

Molimo sve zainteresovane za ovaj Javni poziv za opisani angažman da se prijave i dostave svoju ponudu (tehničku i finansijsku ponudu) najkasnije do 07. novembra 2019. godine do 17 časova na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Detalje ovog javnog poziva možete preuzeti OVDJE

 

 

 

Pin It

Direktorica Udruženja građana „Budućnost“ Jelena Mišić danas je sa zamjenikom načelnika opštine Vukosavlje Dejanom Jovićem, te predstavnicima subjekata zaštite ove opštine, potpisala Protokol o postupanju i saradnji nadležnih subjekata na zaštiti žrtava nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja, čime je ova opština postala i prvi zvanični potpisnik ovog dokumenta u Republici Srpskoj od usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Protokol su pored Opštine Vukosavlje potpisali i predstavnici Centra za socijalni rad, Policijske stanice, Osnovne škole „Aleksa Šantić“ i Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“, a na potpisivanje istog pristala je i ZU SC „Kuća zdravlja“ Bijeljina - Ambulanta Vukosavlje.

Svrha ovog Protokola jeste obezbjediti koordinisan, efikasan i sveobuhvatan rad subjekata zaštite, kako bi se na što brži i bolji način pomoglo žrtvama nasilja u ovoj opštini. Prvi i rukovodeći princip postupanja svih potpisnika Protokola je zaštita sigurnosti žrtve zaustavljanjem nasilja, sprečavanjem ponavljanja nasilja, vodeći računa o izbjegavanju ponovnog povređivanja žrtve, te najboljem interesu žrtve, a naročito djece.

Pin It

Udruženje građana „Budućnost“ je zahvaljujući projektu „Unapređenje socijalnih usluga, kroz jačanje NVO u BiH“ koji implementira CARE international, uz finansijsku podršku Vlade Češke Republike, dobilo sredstva za kupovinu novog namještaja u prostorijama Sigurne kuće, čime se nastavlja konkretna podrška u pomenutom projektu.

Zahvaljujući njima, kupili smo novu garnituru za sjednje, četiri kreveta sa madracima, sto i stolice za sastanke, te radni sto za računar. CARE International sarađuje sa UG „Budućnost“ od početka 2018. godine i do danas smo imali nekoliko vrijednih donacija poput promjene stolarije u Sigurnoj kući ili kupovine nove peći za grijanje. Takođe, pored donacija, predstavnici UG „Budućnost“ bili su učesnici veoma važnih studijskih posjeta poput one u Češkoj kada smo ostvarili saradnju sa Sigurnom kućom u Pragu, velikog broja treninga kao nedavno održanog treninga o komuniciranju putem društvenih mreža, ali su uložili i u izgradnju kapaciteta našeg osoblja angažujući Konsultantske kuće za pomoć u izradi određenih strateških dokumenata. 

 „Veoma smo ponosni što nas je jedna takva organizacija kao što je CARE International prepoznala kao partnera, organizaciju koja ima dovoljno kapaciteta za implementaciju projekta. Ovom prilikom želimo da im se zahvalimo i nadamo se da ćemo ovako dobru saradnju imati i u narednom periodu“, rekla je Jelena Mišić, direktorica UG „Budućnost“.

Pin It

20

GODINA

300

PROJEKATA

100

PRIZNANJA

20.000

KLIJENATA